Idrottscoaching

”Hur tänker du? Impossible eller I’m possible?”

Som idrottare behöver du kunna försätta dig i rätt tillstånd för att prestera vid exakt rätt tillfälle. Här jobbar vi med verktyg och triggers som du kan använda för omedelbart resultat.

Skillnaden mellan de som hamnar på prispallen och de som inte når ända fram är ungefär 3 %. Bland toppeliten tränar de flesta redan på maxgränsen, så hur kan du göra för att bli 3 % bättre?

Ditt Mindset är viktigt, det visar den så kallade ”Bannister effekten”. År 1954 sprang Roger Bannister, den engelska milen på under 4 minuter. Han slog då ett nio år gammalt rekord, ett rekord alla sa var omöjligt att slå.

Rober Bannister, som var läkare, hade en tanke om att hindret kunde sitta i våra tankar. Därför tränade han inte bara sin kropp utan även sina tankar inför loppet.
Det intressanta är att efter loppet, när det fanns bevis för att det gick att slå, slogs rekordet många gånger redan samma år av olika löpare. Så kraftfullt är vårt Mindset.

Vilka tränar jag?

Jag tränar elitidrottare som verkligen vill satsa inom olika discipliner. Jag tränar även föräldrar till barn som tävlar. Då föräldrar ofta är med på tävlingsplatsen, påverkar deras nervositet även barnet. Därför kan det vara bra att även föräldrarna har ett vältränat Mindset.

Genom idrottscoaching arbetar vi bl.a med:

  • Mental träning
  • Prestera under press
  • Spränga gränser
  • Triggers
  • Ledarskapscoaching

Ett ord från landslagsspelaren Emmie Ekdahl om årsprogrammet

Jag började jobba med Mona i maj 2020 för att få hjälp med mitt företagande och min padelsatsning. När jag ser tillbaka på vart jag var när vi startade och vart jag är idag så har det hänt väldigt mycket. Mitt padel år 2020 var det bästa i karriären, jag gick från nr 6 till nr 2 på rankingen, jag vann flera Swedish Padel Tour titlar och tog en silvermedalj på Svenska Mästerskapen.

Med mitt företagande har jag gått från att inte riktigt veta vart ville och vilka affärsområden jag skulle satsa på till att nu ha en tydlig plan och arbeta på ett bra och fokuserat sätt. Jag har tydliga kortsiktiga och långsiktiga mål och har redan nu kunnat bocka av flera av de mål som jag har satt.

Mona ställer de rätta frågorna och utmanar en att tänka efter och hjälper en framåt.

– Emmie Ekdahl

Priser

Föräldracoaching

Vad händer med dig som förälder när ditt barn tränar och tävlar. Vad behöver du göra/tänka för att ha en positiv påverkan på ditt barn. Under fem träffar går vi igenom vad barnet behöver av dig före, under och efter träning och tävling. Hur kan du göra för att peppa utan att sätta prestationsångest hos ditt barn. Jag har själv varit förälder till elitsatsande barn och vet hur svårt det kan vara. Känslor smittar, så hur gör man som förälder för att inte ”stjälpa” sitt barns Mindset.

– Pris: 5 500 kr inkl moms gäller för barnets båda föräldrar eller bonusföräldrar

Mentala muskler, föreläsning och workshop

Vår mentala styrka är en muskel som går att träna upp precis som med fysiska muskler. Att kunna prestera under press när det gäller, kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Vi testar hur vårt mentala fungerar och hur vi med tankar kan skapa mental styrka. Hur vi förbereder oss inför tävling, när kommer nervositeten och hur hanterar vi den på bästa sätt. 

Föreläsning ca 1 tim samt frågestund:
– Pris: 4 000 kr inkl moms
.
Idrotts workshop halvdag:
– Pris: 8 000 kr inkl moms

Årsprogrammet

Passar dig som gör en elitsatsning som idrottare. Mindset är precis som muskler en färskvara, därför är det viktigt att du tränar din mentala styrka regelbundet. Som elitidrottare kommer du uppleva både upp och nedgångar, ett starkt Mindset hjälper dig på många plan. Genom regelbundna möten, digitalt eller fysiska, kör vi mentala träningspass upplagda efter dina behov. Att använda sponsorer för att anlita mig som sin mentala tränare kan vara ett sätt att kunna satsa på riktigt.

– Pris: 25 000 kr inkl moms

Info om mig som coach

Jag är utbildad och ICF Certifierad Professionell Coach på PCC nivå, det innebär att jag har en gedigen coachutbildning och för PCC nivå krävs minst 500 timmars coaching i bagaget, jag har betydligt mer.
Jag är även utbildad i Mental träning och NLP med ett Certified Business Communication Practitioner Certifikat. Jag har dessutom utbildning för Master Coach, utbildad och Certifierad Förändringsledare samt har gått Asentiv´s Coachutbildning för företag i Portugal.

ICF, International Coaching Federation, är världens största branschorganisation för professionella coacher. Jag coachar enligt deras etiska riktlinjer och kärnkompetenser. Allt som sägs mellan mig som coach och dig som klient, stannar mellan oss. Det är du som klient som styr vad vi ska prata om och jag finns här för dig i processen.

MÖJLIGHET – KREATIVITET – UTVECKLING

Copyright © MW Coaching AB
mona@mwcoaching.se | Strand 77, Vännäs | www.mwcoaching.se